SAMENSTELLING GROEP

De liturgiegroep bestaat uit de volgende personen:
Annelies Oude Nijhuis - Offermans, [email protected]
Thimy de Poel-Vossen, Mia Erven - Schmetz, Arnaud Gemmeke,
Ed Teeuwen, Tiny Leunissen, Riny Moonen

 

WOORDDIENSTEN

12 juli    Timy Vossen 
19 juli    Tiny Leunissen
26 juli    Frans Blank

9 aug     Timy Vossen 
16 aug   Frans Blank
23 Tiny  Leunissen
30 aug  Timy Vossen 

13 sept  Frans Blank
20  sept Tiny Leunissen
27 sept  Timy Vossen 

11 okt    Frans Blank
18 okt   Tiny Leunissen
25 okt   Timy Vossen 

8 nov    Frans Blank
15 nov Tiny Leunissen
22 nov Timy Vossen 
29 nov Frans Blank

13 dec
20 dec
27 decvolgende vergadering voorgangersgroep  3 juli 2019 13.30 uur

Klik hier en mail ons!

  
   

LITURGIE

Het woord LITURGIE is afgeleid van het Griekse woord “leitourgia” dat betekent “dienst aan het volk”, in het Nieuwe Testament vaak vertaald als “werk” of “taak”.
Later wordt het woord gebruikt om de vieringen van sacramenten aan te geven in de religieuze bijeenkomsten van christenen.  
Over liturgie zegt Huub Oosterhuis; “ Het verhaal moet uitgelegd worden. Toegepast, geactualiseerd, 'verkondigd' noemen wij dat. Maar het moet ook als een perspectief, als een visioen, gevierd worden. Dat betekent: opgetild, in de ruimte gezet, tot muziek gemaakt, tot poëzie gemaakt. Dat is de kern van alle liturgie.”

De liturgiegroep denkt creatief mee over eigentijdse vormgeving en inhoud van liturgische vieringen. Over het gebruik van teksten, muziek en zang en handelingen. Ze zijn ook bij de uitvoering van de vieringen betrokken. Speciale vieringen zoals met Kerstmis, Goede Week (Witte Donderdag, Goede Vrijdag), Pasen en Allerzielen worden door de groep met de pastor samengesteld.

Bent u geïnteresseerd in het werk van de LG en/of wilt u meer informatie, aarzel dan niet contact op te nemen met de pastor of met een van de leden. En als u zich geroepen voelt actief mee te denken en te doen de katholieke eredienst vorm te geven, dan bent u van harte welkom in onze liturgiegroep.