SAMENSTELLING GROEP

De liturgiegroep bestaat uit de volgende personen:
Annelies Oude Nijhuis - Offermans, [email protected]
Thimy de Poel-Vossen, Mia Erven - Schmetz, Arnaud Gemmeke,
Ed Teeuwen, Tiny Leunissen, Riny Moonen

 

WOORDDIENSTEN

17 apr   Timy Vossen 
24 apr   Frans Blank

8 mei    Tiny Leunissen
15 mei  Timy Vossen 
22 mei  Frans Blank
29 mei  Tiny Leunissen

12 juni  Timy Vossen 
19 juni  Frans Blank
26 juni  Tiny Leunissen

10 juli  Timy Vossen
17 juli  Frans Blank
24 juli  Tiny Leunissen
31 juli  Timy Vossen


volgende vergadering voorgangersgroep  8 juli 2020 13.30 uurKlik hier en mail ons!
  
   

LITURGIE

Het woord LITURGIE is afgeleid van het Griekse woord “leitourgia” dat betekent “dienst aan het volk”, in het Nieuwe Testament vaak vertaald als “werk” of “taak”.
Later wordt het woord gebruikt om de vieringen van sacramenten aan te geven in de religieuze bijeenkomsten van christenen.  
Over liturgie zegt Huub Oosterhuis; “ Het verhaal moet uitgelegd worden. Toegepast, geactualiseerd, 'verkondigd' noemen wij dat. Maar het moet ook als een perspectief, als een visioen, gevierd worden. Dat betekent: opgetild, in de ruimte gezet, tot muziek gemaakt, tot poëzie gemaakt. Dat is de kern van alle liturgie.”

De liturgiegroep denkt creatief mee over eigentijdse vormgeving en inhoud van liturgische vieringen. Over het gebruik van teksten, muziek en zang en handelingen. Ze zijn ook bij de uitvoering van de vieringen betrokken. Speciale vieringen zoals met Kerstmis, Goede Week (Witte Donderdag, Goede Vrijdag), Pasen en Allerzielen worden door de groep met de pastor samengesteld.

Bent u geïnteresseerd in het werk van de LG en/of wilt u meer informatie, aarzel dan niet contact op te nemen met de pastor of met een van de leden. En als u zich geroepen voelt actief mee te denken en te doen de katholieke eredienst vorm te geven, dan bent u van harte welkom in onze liturgiegroep.