Kunst- en Antiek Veiling

Taxatie kostbaarheden

schilderijen, antiek, zilver, servies, juwelen, sculpturen e.a.

zo 12 juni
Kasteel Puth, Steinweg 1, Voerendaal

Zomerfestival Fair Voerendaal 2022

Opbrengst restauratie Laurentius Kerk

ENTREE
De opbrengsten van de entree,
€ 5,-, komt ten goede aan de restauratie, verduurzaming en nevenbestemming van de eeuwenoude Laurentiuskerk.

Wilt u meebieden en aanwezig zijn, reserveer uw ticket via https://tinyurl.com/veiling2022.

De veiling vindt plaats van 14.30 tot 16.00 uur in de zogenoemde ‘schuilkerk’ van kasteel Puth.
Veilingmeester is wethouder Ruud Braun en een special guest.
AANBIEDEN
Een selectie bijzondere stukken wordt geveild en de opbrengst komt geheel ten goede aan het goede doel.
U mag ook iets aan bieden!
Heeft u een kunstvoorwerp waarvan u denkt dat dit geschikt is om te veilen, stuur een e-mail naar
[email protected]
met de volgende informatie: Uw naam, foto en korte beschrijving van het kunstvoorwerp met de afmeting ervan; naam kunstenaar (indien bekend), gesigneerd ja/nee; en de door u geschatte opbrengst
GOEDE DOEL
Vervolgens kunt u kiezen: Ofwel de opbrengst gaat  helemaal naar de Laurentiuskerk, ofwel 50% is voor het monument en 50% voor uzelf.
Als uw kunstvoorwerp op grond van uw informatie wordt gekwalificeerd voor de veiling, krijgt u bericht van ons.

Het kan dan ingeleverd worden op zaterdag 21 mei in het Laurentiushome van 14 tot 16 uur. Erkende taxateurs zullen uw inbreng beoordelen, een inschatting maken van de mogelijke opbrengst. Ze bepalen ook, of uw object ter veiling wordt aangeboden of tijdens de fair wordt verkocht.
Het uitlenen en voor verkoop aanbieden is voor eigen risico. Niet verkochte stukken dienen later in het Laurentiushome afgehaald te worden.
LAAT UW KUNST
OOK TAXEREN!

In het park van kasteel Puth bestaat die dag van 12.30 – 15 uur de mogelijkheid om uw eigen kostbaarheden te laten taxeren.
Hieraan werken pro deo mee:
Frans Boulanger
(register taxateur)
Antiek/ Inboedel Antiek/kunst/schilderijen
Paul Bremmers
(antiquariaat in Maastricht)
Oude kaarten/grafische kunst
Anne Rose Orbons
(conservator Kasteel Hoensbroek)
Kunst/antiek/schilderijen
Peter te Poel
(oud conservator  Bonnefanten museum)  Beeldhouwkunst, religieuze kunst
Steph Vaessen, (juwelier)       Juwelen, zilver, horloges, klokken.

De gehele opbrengst is voor de restauratie van de kerk.
Kosten Taxatie: 1 stuk € 4,-.
2 stuks € 8,-; 3 stuks  €10,-.

Inlichtingen: Marijcke Beckers / 06 22900550 / [email protected]

reeds ontvangen te veilen stukken:
  (voor meer info: klik op het beeldje)

Taxatiewaarde geeft  de waarde aan die  de minimum opbrengst  zou moeten zijn.